Steen Selectie - Specialist op de logistieke arbeidsmarkt 

Kennis van zaken, doen wat je belooft en een persoonlijke benadering. Dat is kortgezegd waar Steen Selectie voor staat. Met een no-nonsense mentaliteit en een transparante werkwijze maakt deze Ridderkerkse personeelsintermediair passende matches tussen logistieke kandidaten en logistieke dienstverleners in de regio.

Bart van Rijnsbergen en Remon Jonker zijn de eigenaren van Steen Selectie. Het personeelsbemiddelingsbureau voor de logistieke sector is in 2011 opgericht door Bart van Rijnsbergen. Begin 2016 is Remon Jonker daarbij gekomen en inmiddels is de logistieke markt flink aangetrokken. Jonker en van Rijnsbergen zijn ervaren commerciële mannen met een heldere visie op personeelsbemiddeling. Hun onderneming is stap voor stap uitgebouwd, met als resultaat: een daadkrachtig bedrijf in arbeidsbemiddeling met een groot netwerk van kandidaten en opdrachtgevers in de regio Rijnmond. Door deze combinatie van factoren heeft Steen Selectie de afgelopen jaren een ongekende groei meegemaakt.

Rotterdamse haven
“Ik kom uit een Rotterdamse familie waar werken in de haven centraal staat”, zegt van Rijnsbergen. “Mijn interesse voor het Rotterdamse havengebied is me dan ook met de paplepel ingegoten en vormt de basis voor de dienstverlening van Steen Selectie. Voor rederijen en grote multinationals op het gebied van expeditie, maar ook kleinere regionale partijen, nemen wij de werving en selectie van nieuwe medewerkers uit handen. Het gaat hier voornamelijk om logistiek kantoorpersoneel in de breedste zin van het woord. Van een logistiek administratief medewerker tot aan een Operations Manager en alles wat daartussen valt.”

Jonker, die een ruime ervaring heeft in arbeidsbemiddeling en werving en selectie, noemt de ruime werktijden als een belangrijk pluspunt. ”Wij stoppen niet met werken na vijven. Ook ’s avonds en in het weekend zijn wij bereikbaar. Veel contacten verlopen dan per telefoon of via de app. Een intakegesprek kunnen we altijd buiten de reguliere werktijd inplannen, dan hoeven onze kandidaten geen vrij te nemen. Dit is voor ons personeelsbemiddeling anno 2017” 

Specialisme in logistiek kantoorpersoneel
Volgens van Rijnsbergen is het continu leveren van geschikte kandidaten de beste manier om je als personeelsintermediair te onderscheiden: “Ons specialisme in de logistiek geldt hierin als voordeel. Opdrachtgevers hoeven ons niet uit te leggen wat een functieprofiel inhoudt en kunnen snel met ons schakelen. Op het moment dat wij de samenwerking aangaan, gaan we eerst met de opdrachtgever in gesprek. Buiten het functieprofiel kijken we naar andere aspecten: wat voor mensen werken er op de afdeling? Welke cultuur of mentaliteit heerst er? En wie past daarbij? Bovendien sluit onze informele (Rotterdamse), persoonlijke aanpak aan op de cultuur en mentaliteit in de logistieke sector.”

“De logistieke markt zit momenteel erg in de lift”, zegt Jonker. “Er zijn heel veel vacatures. Mensen met ervaring in deze branche hebben momenteel wat te kiezen en wij helpen ze daarbij. Het is nu het juiste moment om van baan te wisselen. Mocht je ervaring hebben in de logistiek of een logistieke opleiding hebben genoten kom dan gerust eens langs om een bakje koffie te drinken, dan bespreken we de wensen en de mogelijkheden. Wie weet helpen wij jou aan je droombaan”, zegt Jonker uitnodigend.

Groei
Voor Jonker en van Rijnsbergen hoeft de organisatie niet per sé groter: “We hebben recentelijk wel ons team versterkt maar willen zeker onze flexibiliteit en persoonlijke benadering behouden. Hier ligt onze kracht. We zien zeker nog groeimogelijkheden in ons netwerk en ons werkgebied. Waar we nu al heel veel opdrachtgevers bedienen in de Rotterdamse haven willen we (nog) actiever optreden in de regio’s Ridderkerk, Barendrecht, Drechtsteden en de Hoeksche Waard”.

Bron: http://www.weekbladdebrug.nl/nieuws/steen-selectie-specialist-op-logistieke-arbeidsmarkt/